دلیل بی حسی کف سر پس از کاشت مو چیست؟

کاشت مو نوعی جراحی کم تهاجم است که برای بازگرداندن مو به مناطقی از پوست سر که دچار طاسی و یا کم پشتی است انجام می شود. کاشت مو شامل برداشتن گرافت ها (دسته های کوچکی از فولیکول های مو) از ناحیه اهدا کننده و استفاده از آنها به عنوان پیوند در یک منطقه طاس یا دچار ریزش می باشد. این روند برای یک عمر موثر است زیرا فولیکول های موی گرفته شده از پشت سر از نظر ژنتیکی در برابر طاسی مقاوم هستند، صرف نظر از اینکه به کجا پیوند شده اند. بی حسی کف سر پس از کاشت مو، تورم، قرمزی و خارش از جمله عوارض رایج کاشت مو هستند که به طور خفیف در بیماران رخ می دهند. پس از کاشت مو نیاز به مراقبت هایی در دوران نقاهت و مخصوصا در روزهای اولیه بعد از انجام پیوند می باشد تا علاوه بر بهبود عوارض احتمالی، امکان برگشت به روال عادی زندگی سریعتر فراهم شود.


مراقبت های بعد از کاشت مو

دوره نقاهت بعد از عمل به شرایط جسمی متقاضی، مهارت پزشک و رعایت دستورالعمل های پزشک بستگی دارد. به طور معمول پوسته های کوچک روی پوست سر در محل های پیوند تشکیل می شوند که طی 4-7 روز از بین می روند. شستشوی سر و شامپو زدن را معمولا می توان از روز دوم از سر گرفت، اما با توجه به روش کاشت ممکن است پزشک زمان طولانی تری را توصیه کند و برای حالت دادن و اصلاح موها بهتر است دو تا سه ماه صبر کنید. به طور معمول موهای پیوند شده در طی 2-4 هفته می ریزند و رشد جدید در طول ماه سوم تا چهارم آغاز می شود. مهمترین مراقبت های بعد از کاشت مو عبارتند از:

• چند روز ابتدایی در زمان خواب ترجیحا به صورت نیمه نشسته بخوابید و موهای کاشته شده خود را با بالش تماس ندهید.

• از انجام فعالیتهای بدنی شدید حداقل به مدت یک هفته پس از پیوند پرهیز کنید.

• تا یک هفته پوست سر را ماساژ نداده و نخارانید و به هیچ وجه پوسته های تشکیل شده را نکنید.

• تابش مستقیم آفتاب باعث طول کشیدن زمان بهبودی و آسیب به گرافت های مو می شود.

بی حسی پس از کاشت مو


دلیل بی حسی کف سر پس از کاشت مو چیست؟

در روش های قدیمی کاشت مو از بیهوشی عمومی استفاده می شد، زیرا برداشت به صورت نواری و برش قسمتی از پوست سر انجام می شد. اما در مراحل انجام روش های جدید کاشت مو مانند کاشت مو به روش میکروفیت، اولین قدم بی حس کردن مناطق اهدا کننده و گیرنده پوست سر متقاضی به صورت موضعی می باشد، این کار توسط سوزن های بسیار ریز و برای جلوگیری از احساس درد در حین جراحی و پس از آن انجام می شود. برخی افراد ممکن است نسبت به برخی داروهای بی حسی حساسیت داشته باشند، به همین دلیل بهتر است پیش از اقدام، آزمایشی برای تست حساسیت فرد گرفته شود.


به طور کلی کاشت مو یک درمان زیبایی کم خطر است و با توجه به پیشرفت هایی که در روش های انجام آن صورت گرفته می توان گفت که عوارض آن به حداقل رسیده است؛ اما به هر حال مانند هر روش جراحی دیگر ریسک عوارض بعدی نیز وجود دارد. بی حسی کف سر پس از کاشت مو یکی از این عوارض می باشد که به دلایل مختلفی مانند اثرات ماده بی حسی تزریق شده، ضربه توسط پانچ، تداخل عملکرد آسیب های سطحی و آسیب به عصب ها رخ می دهد. اگرچه بی حسی در مراحل اولیه بهبود کاشت مو یک عارضه جانبی شایع است اما اینکه علت آن آسیب عصبی باشد بسیار نادر است.


اعصاب پوست و بی حسی کف سر پس از کاشت مو

پوست سر از شبکه ای از اعصاب تشکیل شده که بسیاری از شاخه های سطحی آن در حین عمل بی حس می شوند. خوشبختانه، پوست سر برای تحمل ضربه طراحی شده و به سرعت و به تنهایی نواحی بی حس شده را دوباره عصب کشی می کند. بی حسی کف سر پس از کاشت مو ممکن است در مناطق پیوندی و مناطق اطراف آن نیز ایجاد شود که رفته رفته از شدت آن کم شده و با بازسازی اعصاب حسی طی مدت دو تا شش ماه از بین می رود. این نوع بی حسی به دلیل آسیب رسیدن به اعصاب حسی سطحی هنگام ایجاد شکاف در ناحیه گیرنده یا برداشت فولیکول های اهدا کننده اتفاق می افتد و اصلا جای نگرانی ندارد.


به طور معمول بی حسی های کوتاه مدت (یک هفته تا یک ماه) از عوارض رایج دوران نقاهت می باشد و میزان آن بسته به شرایط جسمی فرد و مهارت پزشک متفاوت است. سوزن سوزن شدن و خارش که چند روز پس از جراحی رخ می دهد، اگرچه تا حدودی ناخوشایند و تحریک کننده است، اما در واقع نشانه های خوبی از برگشتن احساس به کف سر می باشد. در موارد بسیار نادر ممکن است به دلیل آسیب جدی تر به اعصاب موجود در کف سر حدود یک سال یا بیشتر طول بکشد تا احساس کامل به منطقه برگردد. اما نکته ای که لازم است بدانید اینکه نتایج سالم کاشت مو به دلیل این موارد نادر آسیب عصبی به خطر نمی افتد.


شما عزیزان در صورت هرگونه سوال در زمینه کاشت مو و یا مشاوره و تعیین وقت می توانید با کارشناسان مرکز زیبایی تهران بیوتی در ارتباط باشید.


مشاوره رایگان مشاوره تخصصی با پزشکان مجموعه : ما با شما تماس میگیریم

captcha

نظر خود را در مورد این صفحه وارد نمایید


captcha