زخم های پس از کاشت مو
در این مقاله قصد داریم زخم های پس از کاشت مو را مورد بررسی قرار دهیم. کاشت مو به عنوان یکی از پرکاربرد ترین عمل های زیبایی امروزه مورد استقبال عده بسیاری از مردمی قرار گرفته که دچار طاسی یا ریزش مو شدید هستند
کوچه شعبانی پلی کلینیک نیایش
کاشت مو یک روش جراحی است که در آن فولیکول های مو را از ناحیه مقاوم در برابر ریزش مو (منطقه دهنده) برداشته و به قسمت های طاس یا کم پشتی مو پیوند می دهند. معمولا هنگام ریزش مو مردم ابتدا به سراغ درمان های دیگری مانند محلول ماینوکسیدیل، مزوتراپی و غیره می روند و درصورتی که از این روش ها نتیجه نگیرند کاشت مو راه حلی بسیار مطمئن می باشد. کاشت مو یک راه حل دائمی و طبیعی برای بیمارانی است که از طاسی یا ریزش مو رنج می برند. از کاشت مو می توان برای سایر اعضای بدن مانند ترمیم مژه ها، ابروها، موهای ریش و سینه نیز استفاده کرد. از روش های مورد استفاده برای کاشت مو یا همان ترمیم مو می توان به کاشت مو به روش میکروفیت ، کاشت مو به روش SUT ، کاشت مو به روش FUE (استخراج واحد فولیکولار) و FUT (پیوند واحد فولیکولار) اشاره نمود.
موی انسان نیز دارای چرخه رشد می باشد که از مراحل مختلفی تشکیل شده است (این مراحل شامل آناژن، کاتاژن و تلوژن می باشد). چرخه رشد موی انسان با سایر پستانداران متفاوت بوده و تعداد متفاوتی تار مو می توانند در هر زمانی در یکی از این مراحل باشد.
فاز آناژن که به عنوان فاز فعال مو نیز شناخته می شود حدود 2 تا 6 سال طول می کشد. در طی این مرحله موها هر 28 روز حدود 1 سانتی متر رشد می کنند. مرحله دیگر چرخه رشد مو مرحله کاتاژن می باشد که به آن مرحله انتقالی نیز گفته می شود. این مرحله 2 تا 3 هفته ادامه داشته و حدود 3 درصد از کل موها در این مرحله هستند. مرحله تلوژن یا مرحله استراحت مرحله ای است که بیشترین ریزش مو در آن رخ می دهد. به طور معمول حدود 6 تا 8 درصد کل موها در در این مرحله می باشند. مرحله تلوژن ممکن است حدود 100 روز ادامه داشته باشد. در این مرحله 50 تا 100 تار مو ریزش پیدا می کند.
نتیجه کاشت مو به یکسری از عوامل و فاکتور ها مانند: تراکم مو در ناحیه اهدا کننده، خصوصیات مو، میزان ریزش مو پس از عمل کاشت مو، تفاوت بین رنگ مو و پوست و شلی پوست بیمار بستگی دارد.
دو روش معمول که برای کاشت مو استفاده می شوند - پیوند واحد فولیکولار (FUT) و استخراج واحد فولیکولار (FUE) - به عنوان راه حل های دائمی برای ریزش مو در نظر گرفته شده اند. در طی در طی عمل کاشت مو فولیکول های مو را از ناحیه اهدا کننده که اغلب پشت سر و نزدیک گوش می باشد برداشته و در نواحی نازک و طاس کاشت می شوند. از آنجا که فولیکول های مو از مناطقی گرفته می شود که از نظر ژنتیکی در برابر ریزش مو مقاوم هستند، برای بسیاری از بیماران موهای تازه کاشته شده برای همیشه ماندگار می باشند. با این حال سن، جنس مو و سبک زندگی می توانند بر روی ماندگاری موهای کاشت شده تأثیر بگذارند.
اغلب بیماران پس از انجام کاشت مو دچار ریزش مو می شوند. در واقع ریزش مو پس از عمل کاشت مو نوعی پاسخ به آسیبی است که در طی کاشت مو ایجاد می شود.
همانطور که گفته شد عمل کاشت مو فرایند انتقال موهای مقاوم در برابر ریزش مو از ناحیه اهدا کننده (واقع در پشت سر) به منطقه گیرنده است. برای این کار برش های ریزی در منطقه گیرنده ایجاد می شود که در آنجا گرافت های استخراج شده قرار می گیرند. صرف نظر از اینکه از چه روشی برای کاشت مو استفاده شود، این روش می تواند باعث آسیب به پوست سر و موهای اطراف شده و موهای کاشته شده به طور موقت بریزند، که به این فرایند شوک ریزش مو می گویند.
ریزش موی ناشی از شوک معمولا 1 تا 5 هفته پس از عمل کاشت مو اتفاق میافتد. اغلب بیماران می ترسند که این ریزش مو دائمی باشد اما نگران نباشید زیرا چند ماه پس از عمل موهای جدید دوباره رشد می کنند. شوک ریزش مو فرایندی اجتناب ناپذیر و موقتی می باشد که بخشی از روند طبیعی ترمیم مو بوده و نشان دهنده آسیب دائمی مو نیست. رشد موهای دائمی جدید در افراد مختلف متفاوت است. اما معمولا بعد از 2 سال موها رشد طبیعی خود را آغاز می کنند و حجم و ضخامت آنها افزایش می یابد
اگرچه شوک ریزش مو و ریزش مو اجتناب ناپذیر است، اما رعایت یکسری نکات می توان میزان ریزش مو پس از کاشت مو را کاهش داد.
1- محلول ماینوکسیدیل: این محلول باعث افزایش رشد مو و ضخیم شدن مو ها شده و می توان نتیجه استفاده از آن را طی 4 تا 6 ماه پس از کاشت مو مشاهده کرد. ماینوکسیدیل به ویژه برای افرادی که کمتر از 30 سال سن داشته و 5 سال است که دچار ریزش مو شده اند موثرتر می باشد.
2- فیناستراید: فیناستراید با اتصال به آنزیم 5 آلفا ردوکتاز 5-Alpha Reductase که به تولید DHT در بدن کمک می کند عمل این آنزیم را مهار می کند. در واقع به طور کامل تولید DHT را متوقف نمی کند، بلکه به اندازه کافی آن را سرکوب می کند تا مانع ریزش مو در مردان شود. هنگامی که فیناستراید به طور منظم استفاده شود، ممکن است پس از 3 ماه به نتایج مورد نظرتان برسید. فیناستراید بر روی همه موثر نیست زیرا کم پشتی و ریزش مو فقط ناشی از DHT نیست.
3- PRP: پی آر پی روشی است که از پلاسمای غنی از پلاکت که از خون خود بیمار گرفته شده است برای درمان ریزش مو استفاده می شود. سپس این محلول به مناطقی دارای ریزش مو تزریق می شود.
4- تا 2 هفته پس از کاشت مو از قرار گیری در معرض نور مستقیم خورشید بپرهیزید. و هنگام بیرون رفتن از خانه حتماً از کلاه استفاده کنید.
5- از انجام ورزش های سنگین خودداری کنید. زیرا فشار خون و ضربان قلب شما باید نرمال بماند. همچنین از انجام فعالیت هایی که ممکن است باعث تعریق شدید شود بپرهیزید.
6- از مصرف الکل خودداری کنید.
در این مقاله قصد داریم زخم های پس از کاشت مو را مورد بررسی قرار دهیم. کاشت مو به عنوان یکی از پرکاربرد ترین عمل های زیبایی امروزه مورد استقبال عده بسیاری از مردمی قرار گرفته که دچار طاسی یا ریزش مو شدید هستند
برخی از انواع ریزش مو دائمی هستند مانند الگوی طاسی زنانه و مردانه که معمولا به صورت ارثی در خانواده ها انتقال می یابد؛ و برخی دیگر به صورت موقت و به دلایل مختلفی به وجود می آیند. شایع ترین دلایل ریزش مو
با مقایسه روش های مختلف کاشت مو خواهید دریافت که در روش های جدیدتر به دلیل استفاده از لوازم پیشرفته و متدهای به روز، علاوه بر اینکه
کاشت مو نوعی جراحی است که موها را از نواحی دارای تراکم به نواحی کم پشت و دچار ریزش انتقال می دهد، پزشکان از دهه 1950 استفاده از این
معمولا گفته می شود که چشم ها، افکار و احساسات ما را آشکار کرده و یکی از مهم ترین راه هایی ست که به بیان خود واقعی ما کمک می کند. اما چشم ها تنها راه بیان خود واقعی ما نیستند. بلکه ابروها نیز مانند چشم ها یک عملکرد
زیبایی ظاهری یکی از فاکتورهای مهم برای سلامت روان و رضایت از خود است. این روزها بسیاری از افراد با ریزش شدید مو یا کم پشتی آن دست و پنجه نرم می کنند و از وضعیت ظاهری خود ناراضی هستند. پیوند مو طبیعی جایگزین روش های سنتی و ناکارآمد شده و نتایج مثبتی نیز به همراه داشته است
مهران امجد